Hullenaar Balk Installatietechniek

Overname Hullenaar Balk Installatietechniek

Hullenaar Balk Installatietechniek | Overname Hullenaar Balk Installatietechniek

Hullenaar Balk Installatietechniek

Voorop in duurzaamheid

 

Hullenaar Balk Installatietechniek is al ruim 50 jaar een begrip in de regio voor particulieren en bedrijven als het gaat om verwarming, water, elektra, airconditioning, sanitair, warmtepompen en zonne-energie. Het bedrijf speelt een essentiële rol in de energietransitie waar de samenleving de komende jaren mee te maken krijgt. De verduurzaming van gebouwen en infrastructuur vraagt kennis en expertise, precies datgene waar Hullenaar Balk Installatietechniek al jaren voor staat.   

 

Overname

De verduurzaming leidt tot grote kansen maar ook uitdagingen. Het heeft Noud en Yvonne van ’t Hullenaar, zoon en dochter van oprichter Hans van ’t Hullenaar, doen besluiten het bedrijf over te dragen aan de jonge generatie. Begin september hebben Twan Derksen en Jaap Rikken het bedrijf uit Bemmel overgenomen. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd sinds de oprichting in 1969,” vangt Noud aan. “Samen met mijn zus Yvonne hebben wij altijd met veel plezier in het bedrijf gewerkt, ik als techneut en Yvonne met haar financiële kennis. Wij zijn trots op waar het bedrijf vandaag de dag staat met mooie klanten en een leuk en hecht team aan collega’s. Het is mooi om te zien dat het nieuwe tweemanschap uit twee mensen bestaat met dezelfde expertise en inzichten.” Twan werkt sinds 2007 bij Hullenaar Balk Installatietechniek in verschillende functies. Jaap heeft een financiële achtergrond en gewerkt in de bancaire sector en bij een financieel adviesbureau.

 

“De komende jaren is duurzaamheid het thema waar alles om draait. Bedrijven en huishoudens zijn op zoek naar oplossingen die de ecologische voetafdruk verminderen en die energiekosten besparen.”

 

 

Klaar voor de toekomst

De installatiebranche is een sector in beweging. “De komende jaren is duurzaamheid het thema waar alles om draait. Bedrijven en huishoudens zijn op zoek naar oplossingen die de ecologische voetafdruk verminderen en energiekosten besparen. Hullenaar Balk Installatietechniek speelt daar een belangrijke rol in,” geeft Jaap aan. Ook kenmerkt de sector zich door toename van voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid, energie-efficiëntie en milieustandaarden. “Zo zorgt de Gasketel Wet ervoor dat particulieren verplicht worden om alleen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties te laten uitvoeren door CO VRIJ-gecertificeerde bedrijven. Hullenaar Balk Installatietechniek heeft geïnvesteerd in deze certificeringen, hetgeen ook essentieel is voor onze huidige diensten,” aldus Twan. “Er is een flinke toename van slimme technologieën in elektrische en water technische installaties. Slimme thermostaten, verlichtingssystemen en irrigatiesystemen die op afstand kunnen worden bediend en onderling communiceren zullen de toekomst worden. Hierdoor wordt efficiënter met energiebronnen omgegaan, wat daarmee bijdraagt aan duurzaamheid.”

 

“Wij zien een verschuiving in de markt waarbij wij niet meer gezien worden als uitvoerder maar juist als partner en adviseur voor mooie projecten in de verduurzaming.“

 

Jong team

Een van de grootste uitdagingen waarmee de sector te maken heeft, is het personeelstekort. Het verduurzamen vraagt om ervaren vakmensen, maar ook om jeugd die techniek en duurzaamheid belangrijk vinden. Bij Hullenaar Balk Installatietechniek werken nu 45 mensen met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. “Wij herkennen deze uitdaging maar zien ook kansen om naast werkgever ook onze rol te pakken als opleider in de markt. In ons DNA is verankerd dat wij jonge mensen graag aan ons binden en al op vroege leeftijd, in combinatie met een goede opleiding, het mooie vakgebied van technisch installatiewerk laten ervaren. Onder begeleiding van ervaren vakmensen leidt dit tot mooie doorgroeimogelijkheden en een gezonde balans in jeugd en ervaring,” benadrukt Twan. Hullenaar Balk Installatietechniek werkt al jaren samen met scholen in de regio om het vakgebied te promoten en jonge mensen enthousiast te maken voor techniek. Twan vertelt dat de jongeren die hier werken het klantcontact en diversiteit van het werk mooi vinden. “Doordat wij verschillende disciplines aanbieden zoals service en onderhoud en nieuw installatiewerk voor particulieren, woningstichtingen, gemeente en bedrijven zoals aannemers zijn de ontwikkelmogelijkheden eindeloos en is een dag nooit hetzelfde. Ook staan wij bekend om de vrijdagmiddagborrel en hebben wij een actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Alle reden om eens contact met ons te zoeken.”

 

Van uitvoerder naar partner en adviseur

De installateur werd jaren geleden gezien als het slotstuk van een bouwproject. Met de toegenomen aandacht voor duurzaamheid krijgt de installateur een steeds prominentere plek in de keten. Duurzaam bouwen en milieuvriendelijke ontwerpen zijn tegenwoordig prioriteit in de bouwsector. Installateurs spelen een cruciale rol bij het implementeren van energiezuinige verwarmings-, koelings- en elektrische systemen, wat essentieel is voor het behalen van duurzaamheidsdoelen. De kersverse ondernemers zijn ervan overtuigd dat technische installatiebedrijven, waaronder Hullenaar Balk Installatietechniek, nog belangrijker worden bij bouw- en renovatietrajecten. “Wij zien een verschuiving in de markt waarbij wij niet meer gezien worden als uitvoerder maar juist als partner en adviseur voor mooie projecten in de verduurzaming. Zo worden wij nog waardevoller als bedrijf dan wij momenteel al zijn”.  

 

 

Laatste nieuwsberichten:

© Hullenaar Balk Installatietechniek 2024 | Alle rechten voorbehouden | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Instalweb.nl